Hvordan forbedre introen til podcasten

Hei og velkommen! For et fint vær det er i dag. På vei til jobb i dag, så… Vet du hva sønnen min sa i dag da vi stod opp? Det er sååå digg med ferie! Uansett, velkommen til denne bloggposten.

Ikke akkurat noen god intro til en bloggpost. Vel, sånn starter mange podcaster. Famlende. Uten å gi noen klar retning til lytteren om hvem de hører på eller hva det handler om. Lytterne avgjør innen første minutt om de skal høre videre på podcasten eller gå videre. Derfor er en god introduksjon av både podcasten og episoden avgjørende.

En måte å se det for seg er at hver episode er aller første episode for lytteren. Ja, med mindre du har et par hundre tusen lyttere allerede. Men for alle andre kan det være greit å tenke at denne episoden er for nye lyttere. Du skal gjøre det enkelt for lytterne å forstå hva det dreier seg om og bli med videre.

Her er noen enkle tips å ha med seg når du skal gjøre en intro

  • Jingel – Velg deg en jingel som passer podcasten din. Husk at denne faste melodien gir lytterne en gjenkjennelse av hva de lytter til. Musikken du velger å ha på podcasten din skaper følelser, vær derfor nøye med valg av jingel.
  • Introduser podcasten – Bruk de første 20 sekundene på å fortelle om podcasten. En fast, kort og konsis setning som beskriver podcasten din og hvem som er programleder.
  • Dagens episode – Gi lytterne en konkret beskrivelse av hva som venter i dagens episode. Det er dette som skal få de med videre inn i episoden. Del gjerne tre ting som snakkes om i den konkrete episoden. Har du en gjest, fortell hvem som er gjest og noen korte punkter av hva dere snakker om i episoden.
  • Sist, men ikke minst – spill inn introen til slutt. Da har du full oversikt over hva som er blitt snakket om og kan gi en god teaser på hva som venter.

Anticast produserer og bistår med råd til deg som ønsker å starte podcast. Vi tilbyr studio, lyd og produksjon. I tillegg mulighet for å komme ut til bedrifter eller bare være med som sparringspartner. Ta kontakt med oss for en hyggelig prat. Kontaktinfo finner du på våre kontaktsider.